District 4e klas bs 2013 - De Opkomst

"De Opkomst"
Onderdijk
Biljartvereniging
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

District 4e klas bs 2013

Historie finales
In een enerverende eindstrijd van de districtsfinale vierde klas bandstoten wist Henk Verbeek van biljartvereniging “De Stompetoren” de titel te bemachtigen.
In de laatste ronde zaterdagavond  waren er nog drie kanshebbers namelijk Jan Peter Stam (eerste plaats 10 pnt) John Weel (tweede plaats 9 pnt) en Henk Verbeek (derde plaats 8 pnt ).
Als eerste was de partij tussen Henk Verbeek en John Weel aan het einde waarbij de overwinning in 18 beurten naar Henk Verbeek ging. Doordat het gemiddelde van Henk Verbeek  beter was 1,67 om 1,60 voor Jan Peter moest Jan Peter Stam minimaal remise spelen.
Gezien het feit dat zijn score aan caramboles 100%, 4 x winst en 2x remise, was behoorde dit zeker tot de mogelijkheden. Echter in deze laatste partij stokte de motor en moest hij in de partij tegen Aad van Winden, in 16 beurten, het niet verwachte onderspit delven.
Ook de strijd om het gewest werd pas in de laatste partij beslist, naast de winnaar Henk Verbeek gaat Aad van Winden mede door zijn voortreffelijke slotpartij naar de gewestelijke finale.
Jan Peter Stam is de reserve voor het gewest .
Voor jan Peter Stam van biljartvereniging “De Torenschouw” was deze laatste partij dus dubbel zuur, hij greep naast de titel en deelname aan het gewest.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu